Bronnieuws 13 maart

Bronnieuws 13 maart 2017

 

God,

Geef ons een plek waar we ons veilig voelen.
Waar mensen zijn die zoveel van ons houden
dat ze bijna automatisch
voor ons opkomen en ons beschermen.

 

Geef dat we van de wereld een veilige plek maken,

Waar mensen elkaar door moeilijkheden heen slepen.

Gewoon, omdat ze om elkaar geven.

 

Beste ouders,

 

Inhoud

Grote rekendag

Kanjertraining

Schoolkorfbal


Grote Rekendag

Woensdag 22 maart zullen alle groepen meedoen met de landelijke rekendag. Het thema van deze 15e editie is ‘Meten, bewegen en construeren’ en draait om de wiskundige geletterdheid. De kinderen zetten wiskundige gereedschappen in in hun eigen omgeving. Ze leren o.a.:
– meetkundige constructies maken;
– maquettes en plattegronden;
– meten via vergelijken;
– verkennen van getallen en getalsrelaties door deze lijfelijk te ervaren; 

Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

 

Kanjertraining

Vorige week hebben wij als team de 3e trainingsdag gehad van de Kanjertraining. We hebben nog meer informatie en oefeningen gekregen waar we met de kinderen mee aan de slag kunnen gaan. Ook vinden we het belangrijk dat u als ouder op de hoogte blijft waar we mee bezig zijn. In eerdere nieuwsbrieven is ook al informatie gegeven over de Kanjertraining. Misschien vertellen de kinderen er ook thuis over. Vraag er eens naar!

We zullen u regelmatig, via deze weg op de hoogte houden.

Hiernaast ziet u de smiley poster. In iedere klas wordt deze besproken. Wanneer het even niet helemaal lekker gaat in de groep, zal daar naar verwezen worden. Waar gaat het mis, wat moeten we aanpassen.

 

Bag2school
In de jaarplanning staat op donderdag 6 april bag2school.
Via bag2school wordt op school kleding ingezameld. Elke leerling krijgt een zak (kan ook in een andere zak) mee naar huis waarin u (schone) kleding, beddengoed, gordijnen, pluche knuffels, riemen/ceinturen, schoenen, handtassen kunt stoppen.  De ingeleverde spullen worden gewogen en de school krijgt voor elke kilogram

€ 0,30. Van de opbrengst van dit geld kunnen we een extra investering doen in onze leermiddelen. Inleveren kan tot en met 5 april bij de school.

Op 6 april worden de zakken opgehaald.  

 

Schoolkorfbal

We hebben de datum doorgekregen voor het schoolkorfbaltoernooi. Dit is op zaterdag 10 juni. De kinderen kunnen zich later opgeven om mee te doen.

 

 

Volgende Nieuwsbrief : maandag 27 maart

 

De Medezeggenschapsraad (MR) van KC De Bron. Wat vindt u?

De MR denkt positief kritisch mee met het beleid en besluitvorming binnen de school. De MR heeft op een groot aantal onderwerpen advies- en instemmingsbevoegdheden. De MR denkt mee met de schoolleiding, neemt een standpunt in en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Namens ouders en personeel.

Dus, wat vindt u?

Reageer, adviseer en suggereer via mr@bron-zwijndrecht.nl

De volgende openbare MR vergadering is op: 27 maart.

 

Kanjertrainingposter-smeiley Kanjertrainingposter-smeiley
logo de bron logo de bron
bag2school bag2school