Bronnieuws 6 april

God,

We kijken naar de bloemen, naar de wolken en de regen,

de vlinders en de bomen, naar alles wat u maakte.
Geef dat we zien hoe mooi en waardevol
het allemaal is voor ons leven.

 

Leer ons kijken met uw ogen.
U, die altijd méér ziet in mensen,

die in ieder kind een kans ziet op geluk en vrede.
Help ons zo te kijken dat het uw koninkrijk,
uw nieuwe wereld, dichterbij brengt.

 

Beste ouders,

 

Inhoud

Paasviering

Actie

Grote rekendag

Kanjertraining

 

 

Paasviering

Op donderdag 13 april vieren wij het paasfeest in de groepen. De ouderraad zal een lunch voor de kinderen verzorgen. Wilt u uw kind(eren) een bord, bestek en beker meegeven in een plasticzakje.


De ouderraad heeft hulp nodig bij het klaarzetten van de lunch en het verspreiden van de lunch. Kunt u helpen vanaf 10.30 uur? Mail dan even naar info@bron-zwijndrecht.nl

In verband met Goede Vrijdag en tweede Paasdag is de school op 14 en 17 april gesloten.


Grote rekendag

In de onderbouwgroepen hebben de kinderen blokkenbouwsels gemaakt. Ook hebben ze gekeken naar het aantal kinderen die op een krant passen.

In de hogere groepen hebben de kinderen nagedacht over het maken van een plattegrond en is er een vakantiepark ontworpen. Alles moest op schaal en in verhouding getekend worden. De kinderen zijn op een speelse manier bezig geweest met rekenen, zonder dat zij door hebben gehad dat het om rekenen ging. Er staat bij een aantal klassen foto’s op de website.

 

Actie

Maandag 3 april  tot  woensdag 13 april a.s. zamelen we lege plastic statiegeld flessen in. Wij doen dit met alle kinderen van onze school.

Spaart u met ons mee?

De opbrengst komt voor een deel ten goede aan de Roparun (voor mensen met kanker). Het geld is bedoeld voor extra dingen die deze mensen nodig hebben. En een deel voor de nieuwe sportkleding van onze school.

Alvast hartelijk dank voor het meesparen!

 

Kanjertraining

We willen u graag meer inhoudelijk betrekken bij de Kanjeraanpak. Daarom zullen we de komende nieuwsbrieven elke keer een kopje plaatsen over de aanpak vanuit de Kanjertraining. Deze aanpak is bedoeld voor leerkrachten, ouders enz., kortom voor iedereen die met de opvoeding van kinderen te maken heeft.

 

1. Maak dagelijks echt contact met je kind

Werk aan een goede relatie met je kind

Een kind heeft behoefte aan een goede relatie met jou. Het wil zich gezien en gehoord voelen door vader en moeder.

Individuele aandacht

Persoonlijk aandacht zorgt ervoor dat je kind zich door jou voelt gezien. Het kind doet er toe voor papa en mama, het kind is geliefd, er wordt van haar/ hem gehouden.

De waan van de dag

In veel gezinnen hebben de ouders het druk met hun werk en het regelen van de dagelijkse dingen. Probeer toch met regelmaat iets met je kind alleen te doen. Een uurtje winkelen, een spelletje spelen, voorlezen (is ook goed voor de taalontwikkeling) enz. is vaak al genoeg.

 

Volgende Nieuwsbrief : dinsdag 18 april

 

De Medezeggenschapsraad (MR) van KC De Bron. Wat vindt u?

De MR denkt positief kritisch mee met het beleid en besluitvorming binnen de school. De MR heeft op een groot aantal onderwerpen advies- en instemmingsbevoegdheden. De MR denkt mee met de schoolleiding, neemt een standpunt in en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Namens ouders en personeel.

Dus, wat vindt u?

Reageer, adviseer en suggereer via mr@bron-zwijndrecht.nl

De volgende openbare MR vergadering is op: 27 maart.

 

logo de bron logo de bron
Pasen Pasen
poster_7 poster_7