Dag van de PIT’er

werkgeluk

Donderdag 28 september 2023 is het de dag van de PIT’er. PIT kinderopvang & onderwijs zet op deze dag alle medewerkers extra in het zonnetje en vraagt aandacht voor het belang van het werk van pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten en leerkrachten voor de kinderen en daarmee voor de maatschappij van de toekomst.

 

Voorrecht
In plaats van de landelijke dag van de pedagogisch medewerker en die van de leraar viert PIT sinds het ontstaan van PIT kinderopvang & onderwijs elke vierde donderdag in september de dag van de PIT’er. Reden daarvoor is dat kinderopvang en onderwijs op de kindcentra van PIT zijn versmolten om kinderen van 0 tot 13 jaar de beste ontwikkelkansen te geven. “Het is een voorrecht dat we als PIT iedere dag op onze eigen wijze en vol energie de kinderen mogen helpen bij hun voorbereidingen op een fijne toekomst. Samen zijn we constant op zoek naar de juiste mix van ingrediënten om vanuit ons steeds uitgebreidere menu ieder kind het beste te bieden,” aldus Marjolein Triest, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs.

 

Goede zorgen
Met elkaar zorgen de PIT’ers ervoor dat de kinderen zich geborgen voelen en dagen ze hen uit om zichzelf en de wereld te ontdekken. Dat vraagt van de medewerkers dat ze creatief en vindingrijk zijn, graag experimenteren en durven vernieuwen met behoud van wat goed is. “Alleen als zij in balans zijn, kunnen ze nog lang en met veel plezier hun mooie vak uitoefenen, in het belang van de kinderen. Mede daarom letten wij altijd op het welzijn en werkgeluk van onze collega’s,” benadrukt Triest. De PIT’ers kregen dit jaar een schort dat symbool staat voor een bewuste afweging tussen inspanning en ontspanning. Hiermee wil PIT hen niet alleen bedanken voor hun inzet en goede zorgen voor de kinderen, maar ook stimuleren goed voor zichzelf te zorgen. Dat kan onder andere door aandacht te besteden aan een gezonde balans tussen jezelf uitdagen en verwennen. De professionals van christelijk kindcentrum Margriet in Zwijndrecht kregen het schort als eersten uit handen van de bestuurder van PIT.

Dag van de PIT'er 2023 Dag van de PIT'er 2023