Castleden Passion4kids 2024 hebben een boodschap

Op woensdag 27 maart is iedereen van harte welkom om Passion4kids 2024 gratis mee te beleven

Ze kunnen niet wachten tot het woensdag 27 maart is en ze op het podium in het Baxpark hun talenten mogen inzetten voor Passion4kids 2024 van PIT kinderopvang & onderwijs. Toch moeten de hoofdrolspelers en koorleden nog even geduld hebben. In de tussentijd bereiden ze zich goed voor om met elkaar een prachtige muzikale uitvoering van het paasverhaal neer te zetten.

De rol van Jezus wordt vertolkt door Roben, Sanne speelt Judas, de rol van Maria is weggelegd voor Roos, Elin kruipt in de huid van Pilatus en Sophie in die van Petrus. Felien, Loïs, Anton, Lizzy, Fenna en Fiene spelen de vrienden van Jezus. Alle kinderen zijn afkomstig van een van de drie PIT-kindcentra in Hendrik-Ido-Ambacht: De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom. Dat geldt ook voor de 22 kinderen die het koor van Passion4kids vormen dat onder leiding staat van zangcoach Rowan van Kanten.

Live

De hoofdrolspelers en koorleden zitten in groep 5 tot en met 8. Ze hebben samen met andere kinderen na de zomervakantie workshops zang en dans gevolgd op hun kindcentrum. Voor Passion4kids hebben ze voor de kerstvakantie via een filmpje en daarna live en met succes auditie gedaan. Sinds januari zijn ze druk aan het oefenen, zowel thuis met behulp van de Rehearse app als tijdens de wekelijkse repetities. Ook heeft een aantal hoofdrolspelers  geluidopnames in de studio van de Dordtse Popcentrale gemaakt. Die worden in de filmbeelden gemonteerd die onlangs op diverse Ambachtse locaties zijn opgenomen en tijdens de uitvoering van Passion4kids worden getoond op grote videoschermen. Daarbij zingen de leden van de cast en het koor live mee. Sanne, Roos en Roben zingen solo een aantal nummers live, terwijl Roben en Elin live een duet zingen. Een primeur voor 2024 is een lied voor drie zangers dat Roben, Sanne en Sophie live ten gehore brengen. Naast ‘ik zing heel graag’ luidt het antwoord op de vraag waarom ze auditie hebben gedaan vooral dat ze het verhaal van Pasen aan zoveel mogelijk kinderen en volwassenen willen vertellen. De boodschappen die zij daarbij willen overbrengen zijn: ‘geloof in jezelf en in je dromen’, ‘sta klaar voor anderen’, ‘wees eerlijk’, ‘vriendschap mag je niet verraden’ en ‘je mag zijn wie je bent’.

Kruis

Op woensdag 27 maart is iedereen van harte welkom om Passion4kids 2024 gratis mee te beleven in het Baxpark in Hendrik-Ido-Ambacht. Passion4kids vertelt het paasverhaal uit de Bijbel aan de hand van Nederlandse moderne popnummers en is verbonden met de christelijke identiteit van PIT kinderopvang & onderwijs. Rond 18.30 uur begint de tocht met het verlichte kruis bij christelijk kindcentrum De Tweestroom en eindigt bij het Baxpark. Kinderen, hun ouders en andere betrokkenen en belangstellenden kunnen hieraan deelnemen. Om 19.30 uur barst Passion4kids 2024 los.

 

Op de foto:

De cast van Passion4kids 2024 (v.l.n.r.): staand Fenna, Lizzy, Felien, Sophie, Roben, Sanne, Roos en Elin en zittend Fiene, Loïs en Anton.

 

Cast van Passion4kids 2024 Cast van Passion4kids 2024